DISKLAVIER PIANO

VAD ÄR DISKLAVIER?

Föreställ dig ett vanligt piano eller en vanlig flygel. Tänk om man kunde kombinera pianomusiken med en hel orkester En symfoniorkester, en jazzkvartett eller ett popband. Att kunna njuta av musiken eller själv spela med.

Alla har sannolikt på film sett ett gammaldags självspelande piano som styrs av papprullar. Yamaha Disklavier är en vidareutveckling av denna gamla uppfinning, även om det har skett ofantligt mycket sedan papprullarnas tid. Ett Disklavier är en kombination av det traditionella instrumentet, ett piano eller en flygel, samt en hel rad högteknologiska funktioner och avancerad mekanik.

Ritningen låter till en början också enkel; man tager en helt vanlig flygel, bygger motorer under varje tangent och pedal, bygger in en dator för att styra systemet och så är man klar. Det är faktiskt inte helt felaktigt. Men bakom den enkla fasaden, eller vi kan säga under flygeln, sitter ett extremt avancerat nätverk av mekanik och software som det har tagit lång tid att utveckla till att bli helt samspelt.

Med hjälp av oberoende servomotorer kan tangenterna spela av sig själva. Pedalerna kan höja och sänka sig själva. Den inbyggda styrenheten ser till att man både kan spela av och spela in musik. Föreställ dig att du får besök av en konsertpianist och att du lyckas övertala denne att spela på din flygel. Om du trycker record kommer du att i efterhand kunna njuta till pianistens musik, exakt som den blev spelad inklusive alla eventuella improvisationer. Omvänt är det också möjligt att spel upp färdig musik. Det finns ett stort antal titlar som kan köpas, laddas in och spelas av på instrumentet.

Hör de riktiga musikerna spela

I slutet av 90-talet utvecklade våra duktiga ingenjörer ett system som kan synkronisera olika typer av data. Utan att beskriva detta alltför tekniskt, betyder det att man nu kan spela en vanlig CD på sitt Disklavier. Finns det ett speciellt pianospår inspelat på denna CD, kan man få instrumentet att spela tillsammans med de riktiga musikerna. Under flygeln finns högtalare monterat, vilket betyder att du till exempel kan ditt favoritstycke med ett helt band och vokalist genom flygelns högtalare samtidigt som du antingen spelar piano eller spelar upp en förinspelad pianostämma. Hela stycket blir synkroniserat och det låter fantastiskt! Det finns en lång rad internationella titlar i alla genrer som kan köpas och spelas upp i ett Disklavier.

Då Disklavier är en helt självständig enhet som går att spela in på, är det också möjligt att välja andra ljud som t.ex. kyrkorgel, bas, gitarr, elpiano eller stråkorkester, som kan avspelas direkt från tangenterna. Dessutom är en lång rad andra funktioner möjliga; Lär dig spela med hjälp av medföljande software, använd instrumentet som Silent instrument (Se förklaring om silent), spela upp musik från ett Disklavier till ett annat genom Internet.

Hotell, restauranger, konferenscenter, gallerier, företag eller privatpersoner

Under de senaste 10 åren har intresset för Yamaha Disklavier ökat markant. Alla som har behov av musik som underhållning, även då det inte finns möjlighet att använda en pianist, har stor glädje av ett Disklavier. Många privatkunder har också kunnat uppleva storheten i ett Disklavier, dels som ett klassiskt instrument, men också som ett underhållningscenter. Har man en gång sett och hört ett Disklavier kan man inte undgå att bli imponerad.

Designen på instrumentet är klassiskt elegant så det passar in i alla miljöer. Styrningen av De digitala funktionerna sker via en trådlös fjärrkontroll. Som extrautrustning kan de inbyggda högtalarna kompletteras med extra högtalare som kan placeras runt i en lokal för att skapa en behaglig bakgrundsmusik.NYHETSBREV

HÅLL DIG UPPDATERAD

Få nyheter om Yamaha klaviatur och flyglar direkt till din e-post!

Registrera dig:

INFORMATION

KUNDSERVICE

Garanti

Yamaha återförsäljare

 

KONTAKTA OSS

VI FINNS HÄR

YAMAHA PIANO CENTER - STOCKHOLM

Klaviatur i Stockholm AB
Rådmansgatan 39 B · 113 58 Stockholm
Tlf.: 08 612 60 60 · stockholm@yamahapianocenter.se

YAMAHA PIANO CENTER - HELSINGBORG

Halmén Musik
Drottninggatan 62 · 25 221 Helsingborg
Tlf.: 042 21 51 39 · helsingborg@yamahapianocenter.se

YAMAHA PIANO CENTER - GÖTEBORG

Andreasson Musik
Odinsgatan 9 · 411 03 Göteborg
Tlf.: 031 71 14 711 · goteborg@yamahapianocenter.se


Copyright © 2015 Yamaha Corporation

All rights reserved