SILENT PIANO

Föreställ dig ett vanligt upprätt piano, eller flygel. När man spelar på dessa instrument kan alla i hela lokalen höra det oavsett om det är ett vardagsrum, en undervisningslokal eller en konsertsalong. Men tänk om man kunde sitta och öva i lugn och ro, utan tanke på omgivningen.

Det kan man nu. Med Yamaha Silent systemet inbyggt I sitt instrument kan man nu spela och öva i lugn och ro. När du aktiverar systemet sker en mekanisk justering som lyfter hammarna en aning så att de inte slår an själva strängen. Istället aktiveras en känslig optisk sensor som registrerar dina anslag och skickar signalen till en ljudmodul. Denna modul innehåller inspelade samplingar av en konsertflygel vilken skickar ljudet till dina hörlurar eller en fristående högtalaranläggning.

Låter det komplicerat? Det är det också, men bara inuti. För utanpå liknar det och känns som ett ganska vanligt instrument, bortsett från en liten styrenhet som är diskret placerad på sidan under tangentlocket. Handhavandet är enkelt och består av två knappar, den ena för justering av ljudstyrka och den andra för justering av rumsklang.

Med eller utan ljud Yamaha Silent systemet ger dig valmöjligheten

Har du ett ställe där du kan öva dagen lång utan tanke på omgivningen, kan du nyttja ditt Silent-instrument helt normalt. Det låter och känns som det äkta akustiska instrument det är. Men det finns tillfällen då du inte vill störa din omgivning så aktiverar du enkelt Silent systemet. Nu har du möjlighet att spela så att bara du kan höra ljudet i medföljande hörlurar.

Det finns idag också dedikerade digitalpianon som fungerar som ett gott substitut för ett riktigt piano eller en riktig flygel, men det blir aldrig riktigt detsamma. Vill man ha ett korrekt anslag och en naturlig klang är det bara en typ av piano eller flygel som fungerar; akustisk.

Många professionella pianister och musikproducenter har också fått upp ögonen för Yamaha Silent systemet eftersom det inte bara kan användas för övning. I styrenheten på alla silent-instrument finns även en MIDI-funktion som ger möjlighet att kommunicera elektroniskt med andra instrument och datorapplikationer. Således har du möjlighet att spela in och redigera dina alster, styra en synth, skriva ut noter och mycket mer.

Vad kostar det?

Silent systemet är en Yamaha-uppfinning som har funnits på marknaden i snart 15 år, men som ständigt har utvecklats. Yamaha har lyckats kombinera det traditionella klassiska pianot och flygeln med en teknologisk innovation. Systemet är perfekt för lägenheter, radhus, övningslokaler eller till familjen som gärna vill använda vardagsrummet samtidigt som det spelas piano. Man kan räkna med en merkostnad på mellan 15 000-35 000 kr för identiska instrument med systemet inbyggt. Silent kan fås i många olika instrument från de enklaste skolinstrumenten till våra professionella flyglar. Det är av ekonomiska orsaker inte möjligt att bygga in systemet i äldre instrument. Det måste utföras extremt precist för att inte påverka ljudet i negativ riktning. Det finns andra producenter av liknande system, men Yamaha Silent är unikt, både avseende ljudkvalitet och hantverksmässigt utförande.NYHETSBREV

HÅLL DIG UPPDATERAD

Få nyheter om Yamaha klaviatur och flyglar direkt till din e-post!

Registrera dig:

INFORMATION

KUNDSERVICE

Garanti

Yamaha återförsäljare

 

KONTAKTA OSS

VI FINNS HÄR

YAMAHA PIANO CENTER - STOCKHOLM

Klaviatur i Stockholm AB
Rådmansgatan 39 B · 113 58 Stockholm
Tlf.: 08 612 60 60 · stockholm@yamahapianocenter.se

YAMAHA PIANO CENTER - HELSINGBORG

Halmén Musik
Drottninggatan 62 · 25 221 Helsingborg
Tlf.: 042 21 51 39 · helsingborg@yamahapianocenter.se

YAMAHA PIANO CENTER - GÖTEBORG

Andreasson Musik
Odinsgatan 9 · 411 03 Göteborg
Tlf.: 031 71 14 711 · goteborg@yamahapianocenter.se


Copyright © 2015 Yamaha Corporation

All rights reserved