Magazine

Här hittar du de senaste nyheterna, guiderna och rådgivning från Yamaha Piano Center.

Danae Dörken: Musik som språk & flygeln som dagbok.

23 januari 2020

Definierad av exceptionell talang och oöverträffad passion för klassisk musik, spelar den unga artisten Danae Dörken på stora scener runt om i världen sedan barnsben. Hon uttrycker sig själv och ventilerar sina känslor via den musik hon förmedlar inför sin publik.


Jamie Cullum - Backstage Waves

10 december 2019

Backstage Waves ger dig inblick i artisternas värld. Hur dem förbereder sig för en konsert och hur rätt miljö påverkar artistens prestationer på scenen.


Ny innovativ design för digitalpianon

10 september 2019

Detta är ett projekt som ska leda till en ny relation mellan vår livsstil och pianot baserat på konceptet att designen inte bara omfattar formen av ett piano, utan designen skall också spegla den tid som vi spenderar med instrumentet i våra hem. Vi samarbetade med en möbeltillverkare för att skapa tre olika prototyper.


Silent Piano Concert

27 juni 2019

Första gången någonsin framförs en av de omtalade Silent Concerts i Skandinavien. Fredag 16/8 kl 24.00, lördag 17/8 kl 24.00. Stockholm
David Blair: Ett oväntat genombrott

01 februari 2019

David Blair är en sångare och låtskrivare från Vancouver, Kanada. David har spelat piano i närmare 20 år och spelar runt om i hela världen med sin musik.Intervju med pianisten Omar Sosa

22 januari 2019

Omar Sosa har sju Grammynomineringar och är en världsberömd jazzpianist som nu är ute på turné på olika spektakulära platser runt om i världen.