Pre Heading

Intervju med pianisten Omar Sosa

Omar Sosa har sju Grammynomineringar och är en världsberömd jazzpianist som nu är ute på turné på olika spektakulära platser runt om i världen. Under världsturnén kom Omar Sosa även till Hamburg för att spela en konsert på Elbphilharmonie, han passade även på att besöka Yamahas huvudkontor som ligger i Hamburg.

 

Omar Sosa: När jag är ledsen, då gör detta instrumentet mig lycklig!

Som en stor Yamaha CFX flygel-älskare blev Omar Sosa officiellt en Yamaha-artist och satte sig för en exklusiv intervju med oss, vilket gav en personlig och djupare inblick i hans förståelse av livet och hans musikaliska uppdrag.

Vem är Omar Sosa?

Född i Camagüey, Kuba. Började studera marimba vid åtta års ålder och bytte sedan till piano på Escuela Nacional de Musica i Havanna där han studerade jazz. Omar Sosa flyttade till Quito, Ecuador, 1993 och sedan till San Francisco, Kalifornien, år 1995. I San Francisco blev han djupt involverad i den lokala latinska jazzscenen och började ett långt samarbete med slagverkaren och kompositören John Santos. Han gjorde också en serie inspelningar med producenten Greg Landau, inklusive den banbrytande Oaktown Irawo, med trummisen Dave Garibaldi, den kubanska saxofonisten Yosvany Terry och den kubanska slagverkaren Jesus Diaz. Omar Sosa och Greg Landau spelade in med Carlos Valdes och Pancho Quinto och arbetade med musik för film. Runt 1999 flyttade Sosa till Barcelona, ​​Spanien.

Omar Sosa spelar årligen mer än 100 konserter på sex kontinenter. Omar Sosa har även uppträtt på många av de mest kända platserna så som Blue Note (New York, Milano och Tokyo), Londons Barbican och Queen Elizabeth Hall, Glasgows Royal Concert Hall och många fler.