CF-SERIEN DISKLAVIER

Alla flyglar i CF-serien är handgjorda av samma material och av samma hantverkare. CF-serien delar ett vackert uttryck och djup tonal närvaro. Flaggskeppsmodellen CFX är en fullstor 9-fots (275 cm) konsertflygel som passar till de största teater- och konserthallarna. Den 7-fots (212 cm) CF6 behåller samma utmärkta egenskaper som CFX och passar i mindre salar medan den 6-fots (191 cm) CF4 är utmärkt för att användas på mindre arenor och undervisningsstudior.

Järnramen

Ramen är individuellt gjuten för hand och sandgjuten för att förbättra styrkan och stabiliteten i flygeln. Detta bidrar till den enastående karaktären i ljudet och hållbarhet av CF-serien.

Resonansbotten

Noggrant utvalda europeiska gran används för tillverkningen av resonansbotten i CF-serien. En ny metod för att fästa ribborna på resonansbottnen ger rika övertoner i ljudet för ett brett spektrum av uttrycksfulla toner.

Sargen

Formen, tjockleken och till och med tillverkningsprocessen av sargen görs med en nyutvecklad process. Resultatet är ett rikt ljud med enastående djup och tonprojektion som kan fylla alla konsertsalar.

Hammare

Hammarna har stor inverkan på tonernas klarhet och karaktär samt hjälper också att bestämma hur ljudet produceras och uppfattas. Vi använder bäst möjliga material och behandlingar för optimal prestanda trots möjliga förändringar i temperatur och fuktighet.

Strängarna

Både material och tillverkningsmetoder är mycket viktiga och våra bassträngar är manuellt skruvade av skickliga hantverkare.

Tangenterna

De vita tangenterna är tillverkade av ett nyutvecklat "Ivorite" material som både ser ut och känns som riktigt elfenben för en bättre känsla. De svarta tangenterna är gjorda av högklassig ebenholts.

Design och utseende

CF-serien har en vacker silhuett som återspeglar dess ljud och elegans. CF-serien har en tidlös design som fortfarande är modern och dessa flyglar ser lika bra ut som de låter.

Den svarta pianolacken appliceras ett lager åt gången med noggrann polish däremellan. Resultatet är ett fantastiskt djup i lacken som skapar en härligt liv i flygeln.

CFX har en matt finish på locket för att förhindra reflektioner som kan blända orkestern. CF6 och CF4 har en blank yta som standard. Alla modeller går att få med vilken finish du vill via specialbeställning.


Hitta butik

Yamaha Piano Center finns stolt representerade med egna showrooms i tre välrenommerade musikaffärer i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Här kan du lyssna, se, inspireras, testa och känna – och självklart få professionell rådgivning kring ditt köp.

Se alla butiker här!